Zij-instroom en stage

Ben je geïnteresseerd in werken in het onderwijs, maar heb je een andere vooropleiding? Geen probleem! Er zijn verschillende opties om te ontdekken of het onderwijs bij jou past of om direct aan de slag te gaan als leidinggevende in deze branche. Werken in het onderwijs betekent dat geen enkele dag hetzelfde is en dat het soms turbulent kan zijn. Je werkt echter allemaal naar hetzelfde doel: leerlingen voorbereiden op hun toekomst met kwalitatief onderwijs.

Lees verder

Op deze pagina vind je meer informatie over zij-instroom en stageplekken in het onderwijs. 

Zij-instroom

Ben je geïnteresseerd in werken in het onderwijs, maar heb je een andere achtergrond? Dat hoeft je niet tegen te houden om de overstap te maken. Als zij-instromer kun je een waardevolle bijdrage leveren aan het voortgezet onderwijs.

Er zijn verschillende manieren om als zij-instromer het onderwijs in te gaan. Een optie is het zij-instroomtraject, waarbij je begeleiding krijgt van een school om je didactische vaardigheden en onderwijskennis te ontwikkelen. Dit traject duurt over het algemeen één tot twee jaar en bestaat uit een combinatie van werken en leren.

Een andere mogelijkheid is om een onderwijsbevoegdheid te behalen via een (deeltijd) lerarenopleiding. Hoewel dit traject langer duurt, geeft het je wel de volledige bevoegdheid om als docent aan de slag te gaan.

Neem gerust contact op met Ward als je meer wilt weten over een overstap naar het voortgezet onderwijs. Hij helpt je graag verder!

 

Stage

Sovot biedt veelzijdige en waardevolle kansen voor studenten die een stage zoeken binnen het openbaar voorgezet onderwijs in Tilburg. We streven ernaar om stagiairs een leerzame en verrijkende ervaring te bieden. Tijdens een stage bij Sovot hebben studenten de gelegenheid om betrokken te raken bij verschillende aspecten van het onderwijsproces, variërend van lesgeven en pedagogische ondersteuning tot administratieve taken en onderwijsontwikkeling.

Of je nu geïnteresseerd bent in het lesgeven van specifieke vakken, het begeleiden van individuele leerlingen of het bijdragen aan onderwijsbeleid, Sovot biedt diverse stagemogelijkheden die aansluiten bij verschillende onderwijsgebieden en studierichtingen.

Neem gerust contact op met Ward, hij brengt je graag in contact met onze scholen!

 

Bel ons voor meer informatie

Nieuwsgierig hoe het is om te werken bij SOVOT? Bel Ward voor een kop koffie. Hij vertelt je graag meer over het reilen en zeilen binnen onze organisatie.

WhatsApp