Breed onderwijsaanbod

Onder de Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Tilburg (SOVOT) vallen het Beatrix College, het Koning Willem II College en (een belangrijk deel van) het Reeshof College. Met ruim 400 bevlogen collega’s geven wij onderwijs aan bijna 4.500 leerlingen in Tilburg en omgeving.

Bekijk de scholen

Onderstaand een korte beschrijving van wat onze scholen te bieden hebben

Beatrix college Willem II college Reeshof college

Beatrix college

  • Medewerkers circa 200

Het Beatrix College is een openbare school gelegen in De Reeshof die verschillende niveaus van onderwijs aanbiedt, waaronder voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs, havo, atheneum, tweetalig atheneum en 5M 'Anders Leren'. De school heeft een missie om leerlingen te helpen zich op alle gebieden te ontwikkelen en legt de nadruk op betrokkenheid, betrouwbaarheid en bevlogenheid.

Leerlingen hebben de keuze uit verschillende cursussen, waaronder 5M 'Anders Leren', tweetalig atheneum en Beatrix maatschappelijk verantwoord ondernemen. Leerlingen in 5M kunnen hun leerproces aanpassen aan hun persoonlijke behoeften.

Het Beatrix-programma voor maatschappelijk verantwoord ondernemen daagt leerlingen uit om ideeën te ontwikkelen die de wereld een beetje leuker maken.

Bekijk de website

Video Beatrix College

Willem II college

  • Leerlingen 1.650
  • Medewerkers circa 200

Het Koning Willem II College biedt openbaar onderwijs voor gymnasium, atheneum, havo en mavo. De school stimuleert leerlingen om het beste uit zichzelf te halen in een prettige en overzichtelijke leeromgeving. Het Koning Willem II is trots op het feit dat veel leerlingen een hoger niveau behalen dan voorspeld werd bij binnenkomst.

De school biedt ook extra mogelijkheden voor leerlingen met talent of interesse in theater, kunst, ict, sport en wetenschap. Brugklassers kunnen kiezen voor een plusprofiel en vwo-leerlingen volgen het vak wetenschap.

De school is zowel Topsport Talentschool als DaMu-school, wat betekent dat er faciliteiten zijn voor topsporters en dansleerlingen. De school biedt maatwerk waar nodig om kansen te bieden aan toptalenten. De school streeft ernaar voor iedereen een krachtige leeromgeving te creëren. Bij het Willem II College vindt elke leerling het antwoord op de vraag “Waarin ben jij koning?”

Video Willem II College

Reeshof college

  • Leerlingen 700
  • Medewerkers circa 100

Het Reeshof College biedt onderwijs aan voor alle niveaus van het vmbo en is een samenwerkingsverband tussen Onderwijsgroep Tilburg en Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Tilburg.

De school richt zich op de toekomst van de leerlingen, zodat zij niet alleen voorbereid zijn op een goede baan, maar ook op het leveren van een zinvolle bijdrage aan de samenleving. Het Reeshof College biedt daarom loopbaanbegeleiding en leert de leerlingen kennis, vaardigheden en attitudes aan om hen een basis te geven voor hun toekomstige opleidingen en beroepen.

De school streeft ernaar om leerlingen goed voor te bereiden op hun eindexamen en biedt daarbij de mogelijkheid om te diplomeren op meer dan alleen de verplichte vakken. Het motto "Leren door te doen" is hierbij van belang. Door een combinatie van theorie en praktijk aan te bieden, blijft het onderwijs leuk, aantrekkelijk en motiverend. Het Reeshof College bestaat uit twee scholen die samenwerken vanuit dezelfde onderwijsvisie. Hoewel de leerlingen van de verschillende niveaus wettelijk en administratief onder verschillende organisaties vallen, merken de ouders en leerlingen hier niets van. Door de nauwe samenwerking tussen de Onderwijsgroep Tilburg en SOVOT is een goede doorstroming naar zowel het mbo als havo-4 gegarandeerd.

Video Reeshof College

WhatsApp